Wyprzedaże rocznika 2009 - który model wybrać ?

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2004
    • 25757
    • Audi

Nie spotkalem jeszcze OI i OII w ktorej pedal sprzegla by nie bil. Taka natura tego i jak mowie oducza bardzo szybko nawyku trzymania nogi na sprzegle jak to wielu ma :evil:
    Spritmonitor.de

Komentarz

• OctaviaRS TDi
      Elegance
      • 2009
      • 771

U mnie też jest "klepanie" po sprzęgle, ale jedyną osobą, która to zauważyła jest mój tatko. Nogi nie trzyma się na sprzęgle!! i nie ma żadnego problemu. :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Komentarz

• voltar
        L&K
        • 2009
        • 1107
        • Octavia II (1Z3)
        • BZB 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez OctaviaRS TDi
        U mnie też jest "klepanie" po sprzęgle, ale jedyną osobą, która to zauważyła jest mój tatko. Nogi nie trzyma się na sprzęgle!! i nie ma żadnego problemu. :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
        Nogi nie trzyma sie na sprzegle ... chyba ze sie chce je spalic ... i nie ma tu znaczenia czy jest kolo dwumasowe czy nie. Po prostu tak sie nie robi.
        Widze ze kolega stara sie testowac auta w jakichs dziwnych sytuacjach ktore normalnie sie nie zdazaja ... a tak pozatym to nie wieszajcie tak psow na tym kole dwumasowym bo po cos ono jest i duzo daje. W benzynie 1.8 TSI tez jest takie kolo i mam nadzieje ze dobrej jakosci. W TDI dwumasy padaja roznie 100 tys , ale i 200 tys ... dane z rynku taksowek ( Octavia , SuperB ). Przy okazji ciekawe czy w 1.4 TSI jest kolo dwumasowe ?

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• golibroda
          Rider
          • 2009
          • 530

To sprzęgło wykryłem zupełnie przypadkiem, nie trzymam nóżki tam gdzie nie powinienem. :lol:

A 1.9 tdi coraz bardziej mi się podoba ... nawet ten pomruk bociana :szeroki_usmiech
          Pozdrawiam
          Piotr

Komentarz

• voltar
            L&K
            • 2009
            • 1107
            • Octavia II (1Z3)
            • BZB 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez golibroda
            To sprzęgło wykryłem zupełnie przypadkiem, nie trzymam nóżki tam gdzie nie powinienem. :lol:

A 1.9 tdi coraz bardziej mi się podoba ... nawet ten pomrók bociana :szeroki_usmiech
            Nie wiem kto to nazwal pomrukiem bociana ? Jak dla mnie to bardziej przypomina pierdzenia borsuka albo bulgot jakis czasami

PS1
            Jestes w tej dobrej sytuacji ze jakiejbys Octavii nie kupil to bedziesz zadowolony
            PS2
            Ostatnio moja kolezanka miala okazje ogladac moje auto , a sama ma 3 letnia Astre.
            Byla bardzo zdziwiona, bo slyszala ze Skody Octavie to dobre auta ale myslala ze to to samo co Astra ...

Komentarz

• tomil
              L&K
              S_OCP Member
              • 2008
              • 1179

A 1.9 tdi coraz bardziej mi się podoba ... nawet ten pomrók bociana
              Może i bociana- ludzie 17 stron o wyborze auta :twisted: .
              W Twoim przypadku rachunek ekonomiczny jest prosty. Bierzesz 1,9 TDI i masz spalanie na poziomie 5 l. Silnik jest trwały (co z resztą w Twoim przypadku najważniejsze) a i apetytu nie ma zbyt dużego.
              Nie wiem jak w 1,6 CR z trwałością- to się dopiero okaże- przecież Fordom wtryskiwacze padały przy 120-160 tys. km. Także na pierwsze informacje na temat trwałości trzeba będzie poczekać.
              It doesn't matter what we're losing
              It only matters what we're going to find!

Komentarz

• adym
                Ambiente
                • 2008
                • 179

Zamieszczone przez voltar
                Ostatnio moja kolezanka miala okazje ogladac moje auto , a sama ma 3 letnia Astre.
                Byla bardzo zdziwiona, bo slyszala ze Skody Octavie to dobre auta ale myslala ze to to samo co Astra ...
                ale w jakim sensie była zdziwiona ? dałeś po garach czy co ? :wink:

Komentarz

• golibroda
                  Rider
                  • 2009
                  • 530

No to jestem po kolejnej jeździe 1.9 tdi. Dziś pozwoliłem sobie na eksperymenty i mocnejsze dręczenie autka bo było troszkę trasy. No i wrażenia .... coraz bardziej podoba mi się dieselek choć nawyki mam z benzyny (zbyt długie podciaganie na wysokie obroty). Natomiast tutaj przełożenia są dość krótkie. Mimo produkowania wiru w baku i poczatkowym spalaniu na poziome 10 litrów na zakończenie komputer pokazał 5.8. Jesli wskazania są prawdziwe i realne (a słyszałem, że komputery zaniżają spalanie) to przy mojej dzisiejszej jeździe wyszło całkiem nieźle.

Więc zbliżamy się powolutku do końca, ale jak macie jeszcze troszkę cierpliwości to będę dzielił sie z Wami wrażeniami i czekam oczywiście na sugestie i podpowiedzi oraz mile widziane merytoryczne komentarze :diabelski_usmiech

P.S.
                  Ach jechałem także 115KM 1.8 diesel ford fokus. Troszkę styranem bo miał 110Kkm ale też miał swojego kopa. Jednak przełożenia miał podobne jak w benzynie, dosc wysoko trzeba było ciągnąć - moje nawyki nie były tutaj przeszkodą :lol:
                  Pozdrawiam
                  Piotr

Komentarz

• winni77
                    RS
                    • 2009
                    • 2183
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

(a słyszałem, że komputery zaniżają spalanie)
                    Komputer można wyregulować VAGiem. Mój akurat deczko zawyżał.
                    Mój "Batmobil"

Komentarz

• t271828
                      Elegance
                      • 2008
                      • 928

No to jestem po kolejnej jeździe 1.9 tdi. Dziś pozwoliłem sobie na eksperymenty i mocnejsze dręczenie autka bo było troszkę trasy. No i wrażenia .... coraz bardziej podoba mi się dieselek
                      Nie zebym Cie podpuszczal ale w ogloszeniach jest O2 Fl 2.0 TDI 140KM elegance - roczna!!
                      za 65 tys.

Komentarz

• voltar
                        L&K
                        • 2009
                        • 1107
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BZB 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez adym
                        ale w jakim sensie była zdziwiona ? dałeś po garach czy co ? :wink:

Nie nie , chodzilo o ogolne wrazenia . Zaskoczyla ja wielkosc auta i obszernosc w srodku , no i wogole wnetrze. Wyposazenia i wrazen z jazdy wogole nie porownywalismy.
                        Po prostu taka maja opinie ludzie niespecjalnie znajacy sie na autach. Kupujac jakiegos tam kompakta np Opla nie porownuja nawet z innym twierdzac z gory ze to przeciez to samo ...
                        Mnie kilka razy sie zdazylo ze ktos po przejechaniu parku km wysiadal z auta i obchodzil je , patrzal na maske pyta/ stwierdzal ewentualnie kiwal z uznaniem glowa mowiac ... to Skoda
                        ... no a przypadek z dzisiaj wieczorem - odwozilem kolezanki do domu i jechalem dosyc spokojnie az w koncu zwolnil mi sie jeden pas i ze tak powiem "dalem po garach" na 6 biegu ... najlepsza nagroda dla mnie po kilku sekundach bylo stwierdzenie kolezanek ... Super !

[ Dodano: Pią 11 Gru, 09 23:30 ]
                        Jesli wskazania są prawdziwe i realne (a słyszałem, że komputery zaniżają spalanie) to przy mojej dzisiejszej jeździe wyszło całkiem nieźle.

Nie wiem jak tam w TDI ale moj komp ma dokladnosc wskazania zuzycia paliwa do 0,05 L czyli bardzo wysoka

Komentarz

• andrzej79
                          Classic
                          • 2009
                          • 3

kolego jak szukasz nowj octavi to najpierw zobacz czy wogóle jest cos do wyboru. ja na swoją czekalem 3 miesiące i salon wydał mi auto z 2 tygodniowym opóxnieniem. ta wyprzedaż to lipa. ceny sie nie zmieniły i nie ma samochodów a napewno disli. jak odbierałem kolega zamawiał i ma termin odbioru na luty. twierdza ze 6-8 tygodni naprawde jest koło 10 a na stoku nic nie ma.
                          ale warto poczekac auto naprawde przyjemne, ja wybrałem nie smiertelny 1,9 tdi. pali około 5 l/100km.
                          pozdrawiam

Komentarz

• golibroda
                            Rider
                            • 2009
                            • 530

@winni77 co to VAG ?

@t271828 możesz podać sznurek do oferty ?

@andrzej79 wiem jaka jest dostępność i co jest od razu od ręki, :szeroki_usmiech świadomy też jestem czasu oczekiwania - już wiele wiem .... ale nie pali mi się ... mogę spokojnie poczekać
                            Pozdrawiam
                            Piotr

Komentarz

• adym
                              Ambiente
                              • 2008
                              • 179

VAG to oprogramowanie do diagnostyki i obsługi komputerów w autach z grupy VW-Audi

Komentarz

• t271828
                                Elegance
                                • 2008
                                • 928

Komentarz

• Big
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 6389

Zamieszczone przez t271828
                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=28384
                                  Nawet bym sie chwili nie zastanawiał, tylko brał Szczególnie, że dobra wersja, z dobrym i mocnym silnikiem, mikroskopijnym przebiegiem i od kolegi z forum.
                                  Czarny Elegance

Komentarz

• golibroda
                                    Rider
                                    • 2009
                                    • 530

Dziękuję za info.
                                    Pozdrawiam
                                    Piotr

Komentarz

• kropeck
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 2319
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BLF 1.6 FSI 115 KM

@winni77 co to VAG ?
                                      tak konkretnie, to kiedyś się to nazywało VAG-COM (potocznie VAG), aktualnie nazywa się to VCDS.
                                      Pozdrawiam,
                                      Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• golibroda
                                        Rider
                                        • 2009
                                        • 530

I to mają tylko serwisy skody czy u niezależnych też dysponują ? Pewnie drogawy sprzęt ? Soft + interface ?

Nie takie drogie znalazłem sprzewdawcę
                                        Pozdrawiam
                                        Piotr

Komentarz

• Marx
                                          Elegance
                                          • 2009
                                          • 865

mozesz sobie kupic, to nie sa wielkie koszty

Komentarz

• aniam111
                                            Rider
                                            • 2009
                                            • 436

kupić to nie wszystko jeszcze trzeba potrafić odpowiednio używać, bo pewnie to nie takie proste jak obsługa Windows
                                            AniaM
                                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
                                            O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)

Komentarz

• golibroda
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 530

Stosujecie śruby zabezpieczające koła i nakładki na progi ?
                                              Pozdrawiam
                                              Piotr

Komentarz

• voltar
                                                L&K
                                                • 2009
                                                • 1107
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BZB 1.8 TSI 160 KM

Haha .. widze ze doglebnie podchodzisz do tematu wyboru auta.
                                                Chcesz zamowic akcesoria zanim zamowisz auto ?
                                                Odpowiadajac na pytania - Sruby zabezpieczajace kola sa w Octavii w standardzie ( przynajmniej w wer. Elegance )
                                                Nakladki stosujemy oczywiscie oryginalne akcesoria Skoda ( bo te inne sa brzydkie )

Komentarz

• Jac_ek
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 1733

Odpowiadajac na pytania - Sruby zabezpieczajace kola sa w Octavii w standardzie ( przynajmniej w wer. Elegance )
                                                  Wiesz to napewno?, bo ja np nie dostałem takich śrub!
                                                  - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• Big
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 6389

Zamieszczone przez Jac_ek
                                                    Wiesz to napewno?, bo ja np nie dostałem takich śrub!
                                                    Na pewno, ja również mam takie śruby, a w zestawie narządzi w kole zapasowym jest tzw. złodziejka czyli końcówka do odkrecania takich śrub.
                                                    nakładki na progi
                                                    Ja stosuję te od wersji L&K
                                                    Czarny Elegance

Komentarz

Pracuję...